Telefon +45 97 15 57 22
Vagt telefon+45 97 15 57 22
Mail ikastdyreklinik@midtvest.com

Tandrensning

Ligesom mennesker har brug for at komme til tandlæge af og til, kan hunde også få behov for en tandrensning samt et tjek af deres mund og tænder. Det er helt normalt, at hunde danner plak og tandsten eller får problemer med deres mundhygiejne og tænder. Derfor foretager vi grundige tandrensninger på dyreklinikken i Ikast.

Tandsten hos din bedste ven

Tandsten er ikke et sjældent syn hos hunde. Især de mindre og mellemstore hunderacer har tendens til at danne tandsten. Det starter med brunlige belægninger op mod hundens tandkød. Som tiden går, vokser belægningerne sig større og begynder at genere hundens tandkød, hvilket kan føre til tandkødsbetændelse. Hvis hunden ikke får hjælp i form af en tandrensning, vil betændelsen og infektionen kunne brede sig til tændernes rødder, og hunden risikerer at få løse tænder.

For at undgå større eller mindre problemer med hundens tænder, tandkød og mundhygiejne, anbefaler vi, at hunden får foretaget en tandrensning af dens tænder en gang imellem. Ved en tandrensning på Ikast Dyreklinik får hunden en let bedøvelse med ultralyd. Derefter foretager vi behandlingen med stor præcision og ekspertise. Du kan være helt sikker på, at din bedste ven er i kyndige og trygge hænder under hele forløbet. Uanset, hvor stor en operation eller behandling der er nødvendig, fokuserer vi på tryghed, omsorg og professionalisme. Det skal være en god oplevelse for både hund og ejer at være ved dyrlæge, og vi stræber efter at yde den bedste behandling med det mest succesfulde resultat.

Patienten kommer ind på dyrehospitalet om morgenen og er oftest klar til at komme hjem i trygge og vante omgivelser igen tidligt eller midt på eftermiddagen.

Forebyggelse af tandproblemer

Som hundeejer kan du selv være med til at holde en god mundhygiejne hos din hund. Des sundere du selv holder hundens tænder, des mindre er risikoen for ubehag i munden og tænderne.

Det er fx en god idé at gøre det til en vane at børste hundens tænder. Start allerede med det, når hunden er lille, så den lærer at få børstet sine tænder. På den måde gør du det til en tryg og god oplevelse fra start af. Hvis du regelmæssigt børster hundens tænder, mindsker du risikoen for ophobning af plak og tandsten på tænderne og dermed også behovet for en tandrensning. Ved rutinemæssig tandbørstning undgår du samtidig dårlig ånde hos hunden.

Kontakt os ved spørgsmål

Du er altid meget velkommen til at kontakte Ikast Dyreklinik, hvis du har spørgsmål angående din hunds tænder og mundhygiejne. Du kan ringe til os alle hverdage på tlf. +45 97 15 57 22. Vi glæder os til at hjælpe dig og dit kæledyr.